Україна і світ

До 2060 року кожне літо буде все спекотнішим – вчені

Синоптики застерігають, що теплові хвилі на Землі ставатимуть частішими та інтенсивнішими. На їхню думку, ще як мінімум 40 років літо буде все спекотніше.

Це літо вже принесло до країн Європи нові температурні рекорди – вперше стовпчики термометрів показали більше 40°C у деяких регіонах Франції та Великої Британії.

– Негативні кліматичні тенденції збережуться щонайменше до 2060 року. Теплові хвилі стають дедалі частішими через зміну клімату, – заявив генсек Всесвітньої метеорологічної організації Петтері Таалас.

Він прирівняв цю кліматичну ситуацію зі спортсменом, якому дають допінг. Також і людство, яке не знижує темпи і продовжує випускати у земну атмосферу парникові гази.

В ООН очікують постійне збільшення навантаження на системи охорони здоров’я, збільшення частоти лісових пожеж та пошкоджень врожаю через аномальну спеку.

Нагадаємо, що Європу охопили лісові пожежі, що спричинені аномальною спекою. Наразі тисячі пожежників борються з вогнем у Португалії, Іспанії та на південному заході Франції.

Джерело: Вloomberg

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-21 23:35:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин