Україна і світ

Для життя на Марсі та Місяці: у Швейцарії показали космічні будинки для астронавтів SpaceX

У Швейцарії показали прототип космічного житла SpaceX для колонізаторів Місяця та Марса. Споруди з полімеру створило архітектурне бюро SAGA Space Architects разом із учнями інтернату Institut auf dem Rosenberg.

Це повноцінний експериментальний парк, де використовувалися передові технології будівництва житла.

Наприклад, за допомогою 3D-друку створили найвищу полімерну конструкцію у світі – її висота становить 7 метрів. Її побудували до 53-ї річниці першого висадження людини на Місяць 20 липня 1969 року.

Будівля складається з трьох поверхів, а її конструкція дозволяє сонячному світлу пробиватися через стіни та якісно освітлювати простір усередині. Всередині будівлі є також місця для відпочинку для астронавтів, де вони зможуть проводити час наодинці.

На проєктування споруди знадобилося понад два роки, і технологія 3D-друку помітно прискорила цей процес. У майбутньому такі будинки за лічені дні зможуть створювати на інших планетах та супутниках.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

І хоча колонізація Марса та Місяця не за горами, у Маска виникли проблеми з доставленням космонавтів за межі Землі. Прототип ракети-носія Super Heavy від компанії SpaceX вибухнув під час тестового запуску. Ймовірна причина події – витік кріогенного пального.

Марс
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 13:11:38