Україна і світ

Для закінчення гарячої фази війни потрібно 9-12 місяців – полковник ЗСУ

Звільнення всіх тимчасово окупованих територій України, ймовірно, відбудеться не раніше ніж за 9-12 місяців, а повномасштабна війна Росії ще триватиме до осені 2023 року.

Про це заявив полковник ЗСУ та експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк. Він вважає, що Україні потрібно провести для деокупації територій щонайменше п’ять наступальних операцій. Серед них – наразі майже повністю звільнена Харківська область.

– Між операціями існують певні перерви для перекидання сил, поповнення втрат, нарощення угруповань, формування відповідних оперативних побудов. Потрібно 9-12 місяців, щоб закінчити гарячу фазу війни, примусити противника скласти зброю і відмовитися від подальших зазіхань на нашу територію, – вважає він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку Кевлюка, потрібно звернути увагу, що потім мають відбутися стабілізаційні операції, які полягають у ліквідації агентури противника, затриманні диверсантів, відновленні комунікацій, інфраструктури та розмінуванні території.

– Я думаю, що до осені наступного року війна триватиме, а далі буде період постконфліктного врегулювання. Поки дракону не повибивають зуби, він кусатиметься, – переконаний полковник ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-05 23:04:51