Україна і світ

Для виплат і зарплат: від Світового банку надійшла друга частина додаткового фінансування на $203 млн

До державного бюджету України від Світового банку надійшла друга частина додаткового фінансування на $203 млн. Загальний обсяг позики під гарантії Великої Британії становить $500 млн.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України. За даними установи, термін погашення кредиту – 18,5 року з п’ятирічним пільговим періодом, а відсоткова ставка – 0,25% річних.

За даними Мінфіну, ці кошти надали на пільгових умовах через механізм Світового банку як гарантія від Великобританії у рамках Угоди про надання Україні четвертого додаткового фінансування в межах реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), Міжнародною асоціацією розвитку (МАР) проекту Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні.

Зараз дивляться

– З перших днів повномасштабної війни РФ проти України Велика Британія є одним з лідерів з допомоги на всіх можливих напрямах, зокрема, у наданні фінансової допомоги. Ця допомога надає можливість і надалі безперебійно забезпечувати належне фінансування пріоритетних видатків, – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згідно з повідомленням, залучені кошти буде спрямовано на відшкодування видатків державного бюджету на виплати соціальної допомоги родинам з дітьми та заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-17 21:34:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин