Україна і світ

Для проходження зими Чехія надасть Україні €8,5 млн

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала на конференції «Ми стоїмо за українським народом», яка відбувається в Парижі, оголосив про виділення офіційному Києву допомоги на 8,5 млн євро для проходження зимового періоду.

«Важливо забезпечити Україну достатньою кількістю енергетичного обладнання. Наразі Чехія постачає дві установки для комбінованого виробництва електроенергії та тепла в Харківській області, десять дизель-генераторів для лікарень та водопостачання Київської, Дніпропетровської та Львівської областей, а також 500 обігрівачів для особистого користування вартістю всього загалом два мільйони євро. Таким чином люди зможуть краще зігріватися та освітлюватися навіть у разі відключення електроенергії», — повідомив Петр Фіаала.

Він також зазначив, що Чехія постачає в Україну повністю обладнані ізольовані житлові контейнери на 2,5 мільйона євро в західну та центральну Україну, а також мобільні відділення інтенсивної терапії на 1 мільйон євро для Міністерства охорони здоров’я України.

«Ми також пообіцяли доставити чотирнадцять понтонних мостів та інше корисне обладнання для транспорту, сільського господарства та освіти», — сказав чеський прем’єр.

Країнам Євросоюзу також варто готуватися на допомогу Україні в майбутньому, наголосив Петр Фіала, йдеться про післявоєнну відбудову країни

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«І це включає відчутну перспективу членства в Європейському Союзі, в якій ми не повинні відмовляти Україні», — резюмував Петр Фіала.


Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-13 15:55:16