Україна і світ

Для безнадійних пацієнтів: вчені Британії про новий метод лікування раку

Дослідження, проведене британськими вченими, показало, що комбінація препаратів може працювати там, де пухлини стали стійкими до імунотерапії.

Відзначається, що імунотерапія використовує імунну систему для націлювання і знищення ракових клітин і може врятувати життя, коли інші варіанти лікування, такі як хірургія, променева терапія або хіміотерапія, виявилися неефективними. Однак цей метод не може допомогти всім пацієнтам.

Як повідомляється, зараз онкологи Великої Британії виявили, що двостороннє лікування – імунотерапія в поєднанні з гуадецитабіном, новим експериментальним препаратом, – може змінити стійкість раку до імунотерапії.

Подвійна комбінація може стати новою ефективною зброєю проти декількох форм раку, вважають експерти Інституту досліджень раку і Фонду Royal Marsden NHS.

У дослідженні взяли участь пацієнт з раком легень, молочної залози, простати і кишечника з лікарні Royal Marsden і Університетського коледжу Лондона.

Відзначається, що в дослідженні використовувалися пембролізумаб і гуадецитабін для лікування 34 хворих на рак, у 30 з яких пухлини були проаналізовані на імунну активність і зростання раку. Кожні три тижні протягом трьох років чотири дні поспіль їм робили ін’єкцію гуадецитабіну, а в перший з цих днів — пембролізумаб.

На думку медиків, нове лікування може бути особливо ефективним для хворих на рак легень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Так, у 61-річної Елісон Соуден з Дорсета чотири роки тому був діагностований рак легень, і їй сказали, що їй залишилося жити рік. Але потім вона отримувала пембролізумаб протягом трьох років. Зараз пацієнтка позбулася раку.

онкологія
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-22 10:00:57