Україна і світ

Для банківських карток та документів: в Україні запрацює Google Wallet

Програма Google Wallet для безконтактної оплати та електронних документів стане доступною для українців найближчими днями. Сервіс прийшов на заміну Google Pay і надасть користувачам розширені можливості.

Про зміни заявив представник Google Чайті Сен. Він додав, що Google Wallet стане доступним у 39 країнах, включаючи Україну. Новинка з’явиться на смартфонах з актуальними версіями Android.

Про запуск сервісу заявили на презентації I/O 2022 у травні цього року. Тоді представники Google показали можливості Wallet – система здатна працювати не лише з банківськими картками, а й з ID-картками, даними про статус вакцинації, квитками, та навіть ключами доступу.

Додаток Google Wallet дуже довго розроблявся корпорацією – у 2011 році він працював як додаток для безконтактних платежів за допомогою NFC. Вже у 2018 році його з’єднали з Android Pay – з цього вийшла програма Google Pay.

Google Wallet – це відповідь компанії Apple. Власники iPhone вже багато років використовують Apple Wallet, який також здатний обробляти державні документи, квитки, ключі доступу та купони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз у пошуковика не найкраща репутація на ринку – на початку липня Google звинуватили у продажу даних про українців компаніям із Росії. За даними експертів, Google ігнорувала попередження чиновників та військових та США активно продавала дані про користувачів рекламної компанії RuTarget.

Google Pay
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-19 19:40:19