Дієтологи назвали продукти, з’ївши які на сніданок, отримаємо різке підвищення цукру в крові
Дієтологи назвали декілька досить популярних продуктів, які підвищують рівень в цукру в крові. Це особливо небезпечно, якщо їх їсти на сніданок.
Варто зазначити, що окрім цукру вони підвищують ще й холестерин, і взагалі негативно позначаються на самопочутті.
Дієтологині Емі Гудсон і Лорен Манакер перерахували небезпечні для здоров’я сніданки і вийшов досить вражаючий список.
Зараз дивляться
- Сухі сніданки, а простіше – швидкорозчинні каші і цукрові пластівці з молоком
Вони містять прості вуглеводи і доданий цукор, тож, зрозуміло, що такий сніданок призведе до різкого стрибка цукру в крові.
- Бутерброди з сиром і ковбасою
Білий хліб та батони, які обирають для бутербродів, випікають із білого борошна, що швидко засвоюється. А сир і ковбаса містять насичені жири, трансжири, які негативно позначаються на здоров’ї взагалі.
А під час першого прийому їжі вранці їхня шкідливість втричі більша, бо вони, що називається, падають на пустий шлунок і можуть призвести до запалення.
- Яєчня з беконом
Ця страва містить багато жирів – рослинна олія і жирний бекон за одночасного вживання погано перетравлюються і порушують травлення.
Замість яєчні краще зробити омлет із куркою та овочами. Він буде набагато кориснішим для організму.
- Млинці, круасани та вафлі, бельгійські, зокрема
Як правило, це концентроване джерело білого борошна і доданого цукру, ці страви часто містять дуже мало білка або клітковини, щоб збалансувати цукор. Якщо ж полити їх сиропом, джемом чи вершками – це вірний шлях до катастрофічного підвищення цукру в крові.
- Солодка кава
Хоча кава сама по собі має протизапальну дію, якщо додати до неї цукор, жирні вершки, можна всю користь звести нанівець.
Джерело: EatThis, NotThat!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-09-23 15:31:42