Дієтична шарлотка – прості рецепти

Походження шарлотки сягає давніх часів, але вона стала особливо популярною у Франції.
Шарлотка швидко поширилася в Європі та стала популярною у багатьох кухнях світу. У кожній країні вона отримала свої варіанти та інгредієнти, але загальний принцип залишався незмінним – це смачне поєднання яблук та заливного тіста.
За допомогою цих простих рецептів кожен може створити смачну шарлотку, яка стане смачною окрасою звичайного дня.
Шарлотку можна приготувати у дієтичному варіанті, тільки потрібно замінити звичайний цукор та борошно на ті інгредієнти, що підходять для правильного харчування.
Далі у матеріалі два рецепти дієтичної шарлотки зі здоровими продуктами.
Сирна шарлотка з яблуками
Для її приготування вам необхідно: пів кілограма яблук, 250 г сиру, 150 г кефіру, два яйця, 100 г борошна, чайна ложка кориці і 100 г меду.
- Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів.
- Наріжте тонко яблука, шматочками як ви любите.
- Збийте міксером яблука, додайте сир і ще раз збийте.
- Додайте кефір, борошно, корицю та мед, і ще раз все добре збийте.
- Змастіть форму, в якій випікатимете дієтичну шарлотку, невеликою кількістю масла.
- Викладіть яблука і залийте їх тістом (воно має рівномірно розподілитись за формою).
- Поставте у духовку. Час приготування дієтичної шарлотки із сиру приблизно 20 хвилин.
Шарлотка з яблуками на сковороді
Для її приготування вам знадобиться сковорода невеликого діаметра (приблизно 20 сантиметрів), 70 грамів суміші вівсяного та рисового борошна, 2 яйця, 50 грамів кефіру (можна замінити на сметану), 150 грамів яблук, пів чайної ложки розпушувача. Можна також додати трохи цукру та кориці.
- З приготуванням все стандартно. Наріжте яблука. Потім збийте яйця та цукор (або будь-який інший підсолоджувач) до пишної піни. Потім додайте до яєць кефір, борошно та розпушувач. Все ще раз добре збийте.
- Змастіть маслом сковороду, викладіть на неї яблука та вилийте тісто. Накрийте кришкою та поставте на повільний вогонь. Орієнтовний час приготування – 10 хвилин.
- Потім потрібно перевернути дієтичну шарлотку та залишити її ще на 10 хвилин.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-20 10:09:00