Україна і світ

Дівчину зґвалтували, а хлопця – кастрували: в Ізюмі під час ексгумації виявили замордованих людей

На деокупованих територіях України російські військові залишили після себе багато моторошних злочинів – на Харківщині вони знущалися з неповнолітньої дівчини та хлопця.

Про це розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак та зазначив, що саме спеціальний міжнародний трибунал щодо злочину агресії проти України дасть змогу відновити справедливість і покарати всіх винних у жахливих злочинах.

– Коли наші правоохоронні органи проводили ексгумацію в Ізюмі, то знайшли неповнолітню дівчинку, яку спочатку зґвалтували, а потім жорстоко вбили. Знайшли хлопця, якому перед стратою відрізали статеві органи, – повідомив він.

Також керівник ОП наголосив, що відповідні органи виявляють такі страшні речі щоразу, коли звільняють черговий населений пункт.

– Немає жодних сумнівів у тому, що Росія несе повну відповідальність за скоєне. Російські солдати та їхні командири, які скоїли воєнні злочини, будуть притягнуті до відповідальності. Однак цього недостатньо. До кримінальної відповідальності за злочин агресії слід притягти російських посадових осіб, – каже Єрмак.

Крім того, він повідомив, що за час повномасштабної війни Росії проти України скоєно понад 47,9 тисячі воєнних злочинів, загинуло більш як 8,4 тисячі мирних жителів, зокрема 440 дітей. Також знищено 46 тисяч будинків і десятки тисяч об’єктів цивільної інфраструктури. Серед іншого, зруйновано 1,4 тисячі закладів для дітей. 11,4 тисячі юних українців були примусово вивезені за межі країни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Олег Синєгубов

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 13:09:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин