Україна і світ

Дискредитація ЗСУ: Одеський військкомат відреагував на звинувачення про утримання чоловіків у ТЦК

В Одеському обласному ТЦК відповіли на звинувачення після відео щодо утримання чоловіків в одному з військкоматів Одеської області.

У соцмережах публікувались звинувачення щодо умов та “невиправданого” перебування військовозобов’язаних у пункті формування команд.

Відповідне повідомлення-реакцію обласний ТЦК оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

Зараз дивляться

Реакція послідувала на повідомлення з одеських соцмереж, де писали про масові затримання чоловіків і доставку в Малиновський військкомат.

За словами очевидців, військові та поліція нібито працювали на одному з блокпостів міста.

– Мій чоловік учора їхав в обід на роботу в Лиман. Зняли військові та поліція на блокпосту з автобуса. Привезли у військкомат. Усе швидко оформили, комісія всі справи. Я тільки після 8 вечора змогла його побачити, поїхала туди. Не відпускають. Два автобуси хлопців відвезли звідти. Сьогодні я ходила і речі йому передавала. Два адвокати розвели руками. Мого брата вже два дні там утримують, – писали в соцмережах.

З’явилося також відео, на якому розповідається, що мобілізованих нібито чотири дні утримують у військкоматі. На відео чоловіки відпочивають на ліжках у приміщенні.

Реакція військкомату

В Одеському ТЦК та СП заявили, що деякі громадяни, через спроби уникнути мобілізації та підвищити рейтинг у соціальних мережах, створюють контент-дискредитацію ЗСУ та спеціально спотворюють факти.

– Один із блогерів, який навчав у соціальних мережах премудрості швидкого заробітку, потрапивши до пункту формування команд у ТЦК, намагався підняти рейтинги власного каналу за рахунок розхитування теми нелюдських умов у такому пункті, невиправданого перебування там військовозобов’язаних. Умови, в яких знаходяться військовозобов’язані під час проходження медкомісії та очікування відправки до військових частин, у ТЦК відповідають статутним нормам, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у військкоматі є місця для відпочинку, санітарні зручності з гарячою водою та гідне харчування.

Вони запевнили, що перебування у пункті формування команд, як правило, не перевищує 3 діб.

– Для уникнення непорозумінь, остраху чи будь-яких інших незрозумілих обставин, кожна військовозобов’язана особа має виконати свій конституційний обов’язок — з’явитися до територіального центру комплектування, уточнити персональні дані, звірити наявність підстав для відстрочення призову, якщо такі є, – додали у військкоматі.

У лютому поточного року навколо Одеського ТЦК та СП також вибухнув скандал через жорстоке затримання чоловіка посеред вулиці. Після поширення у соцмережах відео затримання були притягнуті до відповідальності керівники районного та обласного Територіального центру комплектування та соцпідтримки (ТЦК і СП).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Одеський обласний ТЦК та СП

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-17 04:25:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин