Україна і світ

Дійсно професіонал: посол України у Британії про Ріші Сунака

Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко впевнений, що новий прем’єр-міністр Ріші Сунак є професіоналом.

Він зазначив, що обрання лідера, який має індійське походження, стало великим піднесенням для усього індійського прошарку суспільства.

– Треба розуміти, що це – дійсно професіонал, це людина, яка фактично є автором виходу Британії із ковіду, коли, на відміну від усіх інших країн світу, була масова програма підтримки бізнесу. Це був такий цікавий експеримент, який в принципі дав дуже гарний результат, – зазначив Пристайко.

Пристайко наголосив, якщо новообраний прем’єр Великої Британії здійснить один із перших дзвінків на цій посаді президенту України, приїде у Київ з візитом, а також залишить у своєму уряді нинішнього міністра оборони Бена Воллеса, який підтримує надання озброєння для ЗСУ, то це все буде “потужними сигналами” для України.

За словами посла, у британського суспільства та влади немає втоми від війни в Україні.

– Разом зі США Британія чітко дала зрозуміти (Росії – Ред.): Ми не віримо у те, що ви розповідаєте (про “брудну бомбу” – Ред.). Україна не планує робити нічого. Якщо ви це робите, щоб знайти виправдання своїм власним діям, ми попереджаємо вас про відповідальність. Британія і США пояснили давно, що на кожен їхній крок ескалації буде відповідний крок ескалації з боку Заходу, – наголосив Пристайко.

24 жовтня стало відомо, що новим лідером Консервативної партії та згодом прем’єр-міністром Великої Британії стане ексміністр фінансів Ріші Сунак. У свої 42 роки Сунак стане наймолодшим прем’єр-міністром Британії за понад 200 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Про його перемогу повідомив голова комітету Консервативної партії 1922 року сер Грем Брейді.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-25 02:35:05