Україна і світ

«Діалог культур заради Перемоги» — американські та українські військові музиканти виконували українські патріотичні пісні

221018-F-IM475-1034

З 17 до 21 жовтня в рамках культурно-дипломатичного співробітництва на запрошення оркестру Військово-повітряних сил США для поляків та українців, які вимушено опинилися в еміграції, та військових об’єднаних сил оборони НАТО звучали українські патріотичні пісні на концертних майданчиках Польщі.

На сцені разом із рок-бендом оркестру ВПС США у Європі USAFE band виступала солістка Заслуженого академічного Зразково-показового оркестру Збройних Сил України старший солдат Анна Хабарова.

— Упродовж 5 років Національний президентський оркестр проводить активну творчу співпрацю з оркестром ВПС США у Європі USAFE band. Спільні міжнародні творчі заходи є частиною життя нашого колективу. І зараз ми презентували частину української музичної культури на концертних сценах у Ярославі, Жешуві та Перемишлі, тим самим розширивши спектр нашої співпраці. Ці концерти дали змогу розповісти про страшні злочини, які чинить росія, знищуючи український народ, та про стійкість і незламний дух українського солдата, — розповів заступник начальника оркестру – військовий диригент Національного президентського оркестру підполковник Максим Гусак, який представляв ЗСУ на заходах.

Він повідомив, що нині в очах партнерів український воїн є взірцем та символом стійкості й мужності.

— Ключовим повідомленням, яке вдалося донести, стало: «Ми сильні, коли ми разом». Наша робота не обмежувалася підготовкою та проведенням концертів, ми мали змогу обговорити й намітити подальшу співпрацю. Сподіваюся, найближчим часом зможемо отримати вже і практичні результати. Самі ж концерти стали своєрідною демонстрацією та підтвердженням багатовекторної співпраці й підтримки України. Для рядового солдата об’єднаних сил важливо бачити тут і зараз партнерство й підтримку України на міжнародному рівні, — переконаний Максим Гусак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Музичні заходи також відвідали Генеральний консул США в Кракові та мери Ярославля й Перемишля, які у своїх виступах висловили слова підтримки та вдячності українському народу за стійкість та захист миру в Європі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-22 15:24:53