Львівський портал

Держдеп відреагував на скандальну заяву Папи про «білий прапор»

У Держдепі США прокоментували резонансну заяву Папи Римського Франциска щодо війни РФ проти України. Про це  заявив речник Держдепу Метью Міллер, повідомляє Європейська правда.

«Безперечно, ми підтримуємо право України на самозахист. Ми говорили знову і знову, що нічого про Україну без України», – зазначив він.

За словами представника Держдепу, США підтримують «формулу миру українського президента Володимира Зеленського, а також зусилля України щодо припинення війни».

«Але для цього потрібно, щоб Владімір Путін припинив агресію, припинив спроби захопити і утримувати українську територію, і погодився на переговори – а він поки що не бажає цього робити», – додав Міллер.

Як повідомляв Львівський портал, напередодні Папа Римський Франциск, говорячи про війну, заявив, що Україна повинна мати «відвагу білого прапора» і бути готовою вести переговори. Згодом представник Ватикану запевнив, що заява понтифіка не була закликом до капітуляції України.

Слова Папи Римського викликали широкий резонанс і багато критичних коментарів. Зокрема, глава МЗС України Дмитро Кулеба відповів на це, що прапор України – не білий, а синьо-жовтий.

Також МЗС України викликало Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса через скандальну заяву Папи Римського.

Зі свого глава УГКЦ Блаженніший Святослав наголосив, що в Україні нікому й на думку не спадає здатися. А тим, хто не вірить у перемогу України, він порадив піти до сповіді.

Держсекретар Ватикану П’єтро Паролін прокоментував скандальні слова Папи Римського із закликом до України «мати мужність білого прапора», визнавши, що перший крок для переговорів має зробити країна-агресор.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-12 13:01:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин