Україна і світ

Держбюджет-2023: Марченко анонсував перегляд усіх видатків

Міністр фінансів Сергій Марченко стверджує, що у бюджеті на 2023 рік не буде видатків, які не будуть переглянуті. Він уточнив, що за всіма статтями очікується оптимізація.

– Бюджет буде надзвичайно жорстким. Це бюджет можливостей за умов війни. Але є надія, що ми зможемо його профінансувати. Ключовим завданням є знаходження коштів, у тому числі за допомогою наших партнерів-країн, щоб профінансувати дефіцит бюджету, – сказав Марченко в інтерв’ю РБК-Україна.

За його словами, складність планування бюджету в тому, що 2022 рік – дуже складний, як і макропоказники, які важко буде оцінити об’єктивно через велику кількість невідомих.

– Але з іншого боку – досить простий. Тому що ми маємо профінансувати пенсії пенсіонерам, зарплати медикам, педагогам, соціальний захист громадян, виплати внутрішньо переміщеним особам та кошти на військову кампанію, армію. Все, – зазначив міністр.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Сергій Марченко висловив сподівання, що при закладці курсу “більш-менш усі баланси будуть збережені”.

– Є прогнозний курс, який погоджено Мінекономіки, Нацбанком. Адже ми тут не є суб’єктом прогнозування. Ми орієнтуємось на ті цифри, які нам надають, – зазначив він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-15 22:56:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин