Україна і світ

Держава викупить акції за 1 грн: в Україні націоналізують Альфа-банк

Альфа-банк в Україні, який має російських акціонерів, націоналізують. Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Вона пояснила, що націоналізація Альфа-банку відбуватиметься згідно із законопроєктом №8069 про особливості виводу з ринку системно важливого банку, який ухвалив парламент 6 жовтня.

– Він (закон, – Ред.) розроблений саме під Альфа-банк і передбачає його викуп акцій з боку держави за одну гривню. Процедура така: Нацбанк формально визнає його неплатоспроможним, потім докапіталізовує, після чого відбувається націоналізація. Процес схожий на націоналізацію Приватбанку в 2016 році, – розповіла Підласа.

За її словами, це не означає що Альфа-банк в Україні перестане працювати. Він достатньо стабільний, тому держава не буде виводити його з ринку.

Зауважимо, що, згідно з даними Національного банку України, станом на квітень 2022 року російському бізнесмену Михайлу Фрідману належало 32,86% акцій банку, а російському бізнесмену Пьотру Авену — 12,4%.

Ще 40,96% акцій у російського підприємця та одного із засновників Альфа-Груп Андрія Косогова.

Джерело: Телеграф

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Альфа-банк

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-27 13:10:05