Україна і світ

Держава не забиратиме дітей у батьків після відмови від обов’язкової евакуації – Верещук

Віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час брифінгу заявила, що держава не вилучатиме дітей із сімей після відмови від обов’язкової евакуації.

– Всі люди, які відмовились від евакуації, мають підписати обов’язкову форму відмови. Для людей, які мають дітей, буде додаткова форма відмови, в якій вони підпишуть згоду на відповідальність за будь-які наслідки. Але мова про примусове вилучення дітей із сімей не йде. Жодного вилучення дитини не буде, – підкреслила вона.

Всього під час обов’язкової евакуації населення з Донецької області до безпечних районів евакуйовано 3908 осіб, з них 777 – діти.

Загалом з початку серпня з тимчасово окупованих територій виїхало 12054 особи, з них – 3517 дітей.

Верещук також нагадала, що обов’язкова евакуація передбачає розселення людей.

– Всі витрати бере на себе держава. Надається також матеріальна, гуманітарна та решта видів допомоги. Наприклад, ми вирішили забезпечувати сім’ї з дітьми ноутбуками для комфортного початку навчального процесу для дітей, – розповіла вона.

Витрати на опалення та інші комунальні послуги держава буде компенсувати безпосередньо комунальним підприємствам тих населених пунктів, які надали житло для ВПО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 2 серпня розпочалася обов’язкова евакуація з Донецької області, оскільки через бойові дії та зруйновану інфраструктуру в регіоні не можуть розпочати підготовку до опалювального сезону.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-11 19:32:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин