Україна і світ

Деруни з картоплі, яку не потрібно терти


Хто готував класичні деруни, знає, картоплю треба терти на тертці. А це непроста справа, особливо, якщо потрібно пригостити велику компанію. А якщо спростити процес і  перебити картоплю з цибулею в блендері, як пропонує шеф Євген Клопотенко.

Як зробити деруни з картоплі

Інгредієнти:

  • 3-4 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. борошна
  • сіль та перець до смаку
  • 5 ст. л. соняшникової олії для смаження
  • сметана для подачі

Приготування:

  1. Очистьте картоплю та цибулю. Поріжте овочі на шматочки та перекладіть у чашу блендера.
  2. Додайте яйце та перебийте до однорідної маси.
  3. Перекладіть картопляно-цибулеву масу в миску, додайте 1 ст. л. борошна, посоліть та поперчіть до смаку та одразу починайте смажити деруни.

Якщо вам потрібна швидка та смачна страва на вечерю, печінкові оладки – хороший вибір. Готуються вони швидко, до того ж, дуже корисні. Як приготувати печінкові оладки – читайте в нашому матеріалі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Євген Клопотенко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-14 22:42:00