Україна і світ

Деокуповані міста відновлюватимуть з урахуванням потреб людей з інвалідністю – Зеленська

Через російську війну в Україні росте кількість людей з інвалідністю, тож це необхідно враховувати при відновленні будинків та відбудові деокупованих міст.

Про це перша леді Олена Зеленська розповіла в інтерв’ю телеведучому ICTV Вадиму Карп’яку.

– Через війну збільшується кількість людей з інвалідністю, тож необхідно зробити все, щоб вони мали ті самі можливості, що і раніше – це ліфти, пандуси, інші аспекти для безбар’єрності, в тому числі – психологічної, – заявила Зеленська.

Вона додала, що збільшення кількості людей, які мають наслідки війни, має дати нашому суспільству розуміння, що ми не маємо ставитись до людей з інвалідністю як до чогось, що нас не стосується. 

На її думку, в ідеалі філософія безбар’єрності має вплинути на поствоєнну відбудову міст – це більше не можуть бути ті самі “коробки”, які були раніше.

Олена Зеленська анонсувала, що в січні мають презентувати книжки про безбар’єрність для студентів та викладачів архітектурних вузів, а також забудовників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім того, за її словами, стартує велика комунікаційна програма, на якій будуть розповідати про психологічну допомогу та те, як її отримати.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-30 21:40:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин