Україна і світ

Деокупація Мелітополя – це ключ до деокупації всього півдня України – мер міста

Деокупація міста Мелітополь Запорізької області – ключ до звільнення всього півдня України від російських загарбників. Таку заяву під час брифінгу зробив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Він зазначив, що Мелітополь історично є логістичним вузлом півдня України, адже через місто проходять дві траси державного значення, тут велика залізнична розв’язка.

— Ми чітко розуміємо, що деокупація Мелітополя – це ключ до деокупації всього півдня нашої держави. Без деокупації Мелітополя це просто неможливо, – наголосив він.

Він також розповів, що кількість окупантів, яка перебуває на території Мелітополя – щодня різна, але в цілому в Мелітопольському районі “базуються тисячі одиниць техніки та десятки тисяч одиниць солдатів ворожої армії”.

— За останній тиждень їхню концентрацію збільшено в Мелітопольському, Василівському районах. На сьогодні досить велика представленість рашистів на нашій території, – сказав він.

Щодо колаборантів, то в Мелітополі силовими структурами за заявами української вдали порушено більше 15 карних справ проти колаборантів, їм вручено заочно підозри.

7 вересня Федоров повідомив, що в окупованому Мелітополі підірвали штаб Єдиної Росії, де проходила підготовка до псевдореферендуму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Oleksandra Grygorovych

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-09 17:45:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин