Україна і світ

Дефіциту немає: яка ситуація зі світлом в Україні 2 березня

На Полтавщині та Сумщині бригади обленерго відновлюють пошкоджені електромережі в наслідок ворожого обстрілу 1 березня. 

Про це повідомляють в Укренерго. 

– Енергетики також продовжують ремонтні роботи на всіх об’єктах енергосистеми, які раніше зазнали пошкоджень від ракетних та дронових атак росіян, для збільшення доступної потужності в енергосистемі та підвищення надійності передачі електроенергії та живлення окремих регіонів, – йдеться у повідомленні. 

В Укренерго зазначають, що дефіцит потужності в енергосистемі відсутній вже 19 день поспіль і наразі не прогнозується. Зросла доступна потужність в енергосистемі, що підвищує її операційну безпеку та зменшує ризики виникнення дефіциту. 

Зараз дивляться

– Споживання відповідає рівню робочого дня і стабільне протягом тижня. Споживання покривається українською генерацією та незначним імпортом, – розповіли фахівці.

Наразі інтенсивно працюють всі види енергосистеми, гідроелектростанції, які через водопілля мають багато ресурсів, а також сезонно – електростанції з відновлюваних джерел енергії. 

Мережевих обмежень у мережах Укренерго, що спричиняють необхідність обмеження споживачів в областях наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Укренерго 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-02 14:02:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин