Україна і світ

Дефіцит в енергосистемі відсутній вже два тижні – ситуація зі світлом в Україні 25 лютого 2023

Дефіцит в енергосистемі України відсутній уже протягом двох тижнів поспіль. Наразі енергетики не прогнозують проблем з електропостачанням для українців.

Про це поінформували в Національній енергетичній компанії Укренерго.

– Споживання дещо знижене, в межах характерного для вихідного дня зими. Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній два тижні поспіль і наразі не прогнозується, – наголосили в компанії.

В енергосистемі зараз працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії до України відбувається в незначних обсягах.

Зараз дивляться

Області не отримували лімітів споживання електрики на цю добу через відсутність дефіциту в енергосистемі. Однак в Укренерго попереджають, що при різкому зростанні споживання можливі відключення світла.

Через обстріли військ РФ та спричинені ними пошкодження мереж є знеструмлення в прифронтових містах Нікополь та Марганець (Дніпропетровська область). Де дозволяє безпекова ситуація, електрики проводять ремонтні роботи.

– Також можливі відключення через пошкодження мереж у зв’язку з погіршенням погодних умов, – уточнили в компанії.

В Одесі ще діють мережеві обмеження через значні пошкодження енергетичних об’єктів під час обстрілів РФ. У місті застосовують графіки погодинних відключень світла, щоб уникнути перевантаження обладнання.

Ремонтні бригади на Одещині посилено працюють над усуненням мережевих обмежень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Укренерго

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-25 13:20:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин