Україна і світ

Дефіцит в енергосистемі України зменшився, але ще суттєвий – Укренерго

Станом на ранок п’ятниці, 23 грудня, в енергосистемі України трохи зменшився дефіцит потужності. Проте він все ще суттєвий.

Як поінформували в пресслужбі Національної енергетичної компанії Укренерго, зараз працюють усі види генерації електрики.

– На ранок 23 грудня дефіцит потужності в енергосистемі дещо зменшився, але залишається суттєвим. Працюють усі види генерації. Вийшов на номінальну потужність енергоблок, який вчора був підключений до енергосистеми, – наголошується в повідомленні.

У компанії уточнили, що досі зберігаються обмеження в системі передачі електроенергії. Вони виникли через пошкодження магістральних мереж під час ракетних атак РФ.

Через це до всіх областей України були доведені ліміти споживання електроенергії. В разі їх перевищення застосовуються аварійні відключення світла.

В Укренерго також повідомили про пошкодження електромереж на сході нашої держави, у прифронтових районах, внаслідок обстрілів військ РФ. Аварійно-відновлювальні роботи там розпочнуться відразу після дозволу українських військових.

– Ремонтні роботи на об’єктах енергетичної інфраструктури тривають цілодобово, але отримані пошкодження складні та масштабні, тому їх відновлення вимагає значного часу, – зазначили в компанії.

Згідно з оцінкою міністра енергетики України Германа Галущенка, енергосистему України можна стабілізувати до літа 2023 року. Це дозволить припинити відключення світла. Водночас такий сценарій буде можливим лише за умови, що РФ не здійснюватиме нових ракетних атак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Укренерго

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-23 14:34:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин