Україна і світ

ДБР викрило лікарів, які заробляли на документах для отримання інвалідності

На Львівщині працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) у співпраці з СБУ викрили ОЗГ, яке діяло в одній із районних лікарень. Медики заробляли на встановлені групи інвалідності для пацієнтів.

Схема афери

Як повідомляється, голова лікарсько-консультативної комісії медичного закладу залучив до протизаконної діяльності чотирьох лікарів.

За його вказівкою вони підшукували серед своїх пацієнтів охочих отримати або продовжити групу інвалідності. Проводили з ними бесіди, переконували, що розв’язати питання вдасться лише з їхньою допомогою та за гроші.

Ціна питання

Як зазначається, суми для кожного пацієнта визначали різні, залежно від того, чи інвалідність встановлюється вперше, чи її потрібно було продовжити.

– Для жінок “послуги” коштували дешевше. Найвищі “цінники” були для чоловіків призовного віку, яким довідка про інвалідність дозволяла виїхати за кордон, – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці задокументували 10 випадків отримання неправомірної вигоди організатором і членами злочинної групи. За підготовку необхідної документації клієнти платили від 12 до 50 тис. грн.

Скільки встигли заробити

Сума, отримана зловмисниками тільки за ці 10 випадків, становить майже 200 тис. грн, але заробили фігуранти на такій схемі набагато більше.

Під час проведених обшуків вилучено документи, а також кошти в різній валюті: майже півмільйона гривень, більше ніж $47 000 і понад €7 500.

Розслідування триває, встановлюється причетність до схеми посадовців кількох МСЕК на Львівщині.

Також ДБР закликає тих, хто став жертвами медиків-здирників, повідомити про це працівників Бюро за телефоном гарячої лінії 0800 350 356.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-26 13:32:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин