Україна і світ

Даною атакою кремль намагається вплинути, зокрема, і на власну російську аудиторію – Олександр Мотузяник

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів експерт  Директорату інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник.

− Призначення нового командувача окупаційних військ суровікіна, скажімо так, це одна із причин цієї атаки. Власне, для росії нічого не міняється. Як і раніше агресор воює проти мирного населення. росія хоче залякати українців, примусити нас або тікати, або здаватися, або ж змусити українську владу сісти за стіл перемовин, але на умовах російської федерації, − повідомив він.

На його думку, даними терористичними атаками росія переслідує ще одну мету.

− Це робота на власну російську аудиторію. Адже сьогодні в росії бачать, навіть через закритий інформаційний простір російської федерації, що росармія несе суттєві втрати на Півдні, на Харківському напрямку, а також на інших ділянках фронту. Тож у такий спосіб кремль намагається донести фейк про те, що «все добре та йде за планом», − додав офіцер ЗСУ.

На запитання журналістки про можливі подальші дії окупантів, представник Міністерства оборони України наголосив, що Сили оборони нашої держави роблять усе можливе, аби захистити свій народ від російської навали.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

− У мене є точні дані стосовно сьогоднішньої атаки. Так, усього росіянами було випущено 84 ракети і застосовано 24 безпілотники, 13 із яких є сумнозвісними дронами-камікадзе «Шахід-126». Сили оборони України знищили 56 повітряних цілей. Це більше половини від того, що випустила сьогодні росія по території України. Зокрема, 43 крилаті ракети і 13 безпілотних апаратів було збито. Це говорить тільки про ефективність системи нашої протиповітряної оборони та водночас спростовує російський фейк, що буцімто «ППО України було знищено ще в перші тижні широкомасштабного вторгнення рф в Україну», − уточнив полковник Олександр Мотузяник.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-10 19:01:59