Україна і світ

Цвіклі: рецепт до Великодніх страв


Що зазвичай готують українці на Великдень? По-перше, крашанки – фарбовані яйця. По-друге, м’ясні страви: домашню ковбаску, запечену підчеревину, холодець та інші наїдки зі свинини. Адже саме на Великдень колють кабанчика.

Цьогоріч Великдень у нас дещо сумний, але це найважливіше свято для всіх християн і хоча б щось смачненьке та буде приготовлене господинями.

А до тієї смакоти добре підійде страва з цікавою назвою – цвіклі. Рецепт цвіклі дуже простий!

Цвіклі – це західноукраїнська гостра страва, що готується з відвареного буряку, хрону та прянощів і подається до ковбаси, шинки, холодцю, страв із м’яса чи риби.

Отже, нижче читайте простий та швидкий рецепт цвіклі в домашніх умовах. Буде смачно та апетитно!

Цвіклі: рецепт приготування

Ця закуска чудово зберігається у холодильнику в закритій посудині протягом тижня.

Інгредієнти:

  • буряк – 1 кг
  • корінь хрону – 150 г
  • соняшникова олія
  • цукор – 2 ст. л.
  • сік лимона – 2-4 ст. л.
  • кілька невеличких гілочок чебрецю
  • сіль – 1- 2 ч. л.
  • перець гострий – до смаку

Як готувати цвіклі

  1. Зваріть буряк (або запечіть в духовці у фользі з додаванням прянощів). Обирайте для страви буряки темно-бордового кольору, вони краще смакують та швидше готуються. Скільки варити буряк на цвіклі? Рецепт такий: буряк на плиті у воді варимо від 1 до 2-х годин залежно від розміру. У духовці близько 1 години 30 хвилин за 190 °С (якщо запікаємо у фользі).
  2. Готовий буряк охолодіть готовий буряк, почистьте від шкірки та натріть на дрібній тертці.
  3. Почистьте корінь хрону та теж натріть його на дрібній тертці.  Додавайте хрін до буряків і пробуйте, щоб не був дуже гострим.
  4. Заправте цвіклі соком лимона, цукром, сіллю і перцем. Перемішайте бурячки з хроном та спеціями.
  5. Зберігайте у скляній банці, щільно закритій кришкою, щоб хрін не втратив свою гостроту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Про Львів

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-20 11:41:00