Цвіклі: рецепт до Великодніх страв
Що зазвичай готують українці на Великдень? По-перше, крашанки – фарбовані яйця. По-друге, м’ясні страви: домашню ковбаску, запечену підчеревину, холодець та інші наїдки зі свинини. Адже саме на Великдень колють кабанчика.
Цьогоріч Великдень у нас дещо сумний, але це найважливіше свято для всіх християн і хоча б щось смачненьке та буде приготовлене господинями.
А до тієї смакоти добре підійде страва з цікавою назвою – цвіклі. Рецепт цвіклі дуже простий!
Цвіклі – це західноукраїнська гостра страва, що готується з відвареного буряку, хрону та прянощів і подається до ковбаси, шинки, холодцю, страв із м’яса чи риби.
Отже, нижче читайте простий та швидкий рецепт цвіклі в домашніх умовах. Буде смачно та апетитно!
Цвіклі: рецепт приготування
Ця закуска чудово зберігається у холодильнику в закритій посудині протягом тижня.
Інгредієнти:
- буряк – 1 кг
- корінь хрону – 150 г
- соняшникова олія
- цукор – 2 ст. л.
- сік лимона – 2-4 ст. л.
- кілька невеличких гілочок чебрецю
- сіль – 1- 2 ч. л.
- перець гострий – до смаку
Як готувати цвіклі
- Зваріть буряк (або запечіть в духовці у фользі з додаванням прянощів). Обирайте для страви буряки темно-бордового кольору, вони краще смакують та швидше готуються. Скільки варити буряк на цвіклі? Рецепт такий: буряк на плиті у воді варимо від 1 до 2-х годин залежно від розміру. У духовці близько 1 години 30 хвилин за 190 °С (якщо запікаємо у фользі).
- Готовий буряк охолодіть готовий буряк, почистьте від шкірки та натріть на дрібній тертці.
- Почистьте корінь хрону та теж натріть його на дрібній тертці. Додавайте хрін до буряків і пробуйте, щоб не був дуже гострим.
- Заправте цвіклі соком лимона, цукром, сіллю і перцем. Перемішайте бурячки з хроном та спеціями.
- Зберігайте у скляній банці, щільно закритій кришкою, щоб хрін не втратив свою гостроту.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Про Львів
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-20 11:41:00