Львівський портал

Covid-19 забрав життя ще двох мешканців Львівщини

Протягом останнього тижня 2023 року на Львівщині від ускладнень, спричинених коронавірусом, померли ще двоє людей. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю й профілактики хвороб.

Двоє померлих – це старші люди з вікової категорії 65+. Більше деталей про них немає, проте найімовірніше, що пацієнти мали супутні захворювання.

Загалом протягом тижня 25-31 грудня коронавірус виявили у 504 жителів Львівщини. У лікарні перебували 34 хворі.

Зазначимо, що з початку епідсезону, який стартував у жовтні, і дотепер на Львівщині від коронавірусу померли вже 12 осіб. П’ятеро з них – це люди віком 57 і 60 років, 58 і 89 років, 65+.

Ще п’ятеро людей померли від ускладнень коронавірусу протягом тижня 18-24 грудня. Всі вони теж мали більше ніж 65 років.

Медики наголошують, що в групі ризику Covid-19 – саме люди похилого віку та із хронічними хворобами, тому закликають вакцинуватись. Для цього слід звернутись до свого сімейного лікаря. Зараз доступні вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer).

Базовий курс для захисту від Covid дає три щеплення: дві первинні дози вакцини та перше бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців. Усі наступні щеплення після третього називають додатковим бустером, його не роблять усім, а лише людям із групи ризику.

Загалом від початку пандемії коронавірусу на Львівщині від коронавірусу однією дозою провакциновано 1 102 787 осіб, другу дозу отримали 1 039 527, першу бустерну – 211 689, другу бустерну – 25 259 осіб. Таким чином повний курс Covid-щеплень отримали трохи більше 200 тисяч людей.

Нагадаємо, торік у листопаді в Україні виявили першого хворого на новий штам «Омікрону», який називається «Пірола». Ним став 20-річний хлопець із Рівненщини.

Станом на кінець листопада-2023 рівень захворюваності на коронавірус в Україні виріс на 20%. У трьох областях вже перевищений епідпоріг, тому там можуть ввести деякі обмежувальні заходи.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін казав, що пік коронавірусу в Україні припаде на середину грудня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-03 15:15:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин