Україна і світ

Covid-19 в Україні: кому імунологи рекомендують другу бустерну дозу вакцини

Імунологи вже рекомендують робити другу бустерну (четверту дозу) щеплення людям із найвищим ризиком ускладнення хвороби, зазначив в коментарі hromadske головний держаний санітарний лікар Ігор Кузін.

Він повідомив також, що Національна технічна група з питань імунізації рекомендувала МОЗ затвердити четверту дозу щеплення.

Ця додаткова ревакцинація рекомендується лише для людей віком понад 60 років та імуноскомпрометованих людей — це пацієнти з первинними та вторинними імунодефіцитами, хворі на алергію, мають аутоімунну патологію.

Їм щеплення проводять здебільшого за індивідуальним графіком — з урахуванням перебігу захворювання та протипоказань.

Наразі МОЗ ще не затвердило другий бустер проти Covid-19. Кузін повідомив, що відповідний наказ перебуває в розробці.

Головний санлікар підтвердив, що наразі у країнах Європейського Союзу фіксується зростання кількості випадків коронавірусу на 20% порівняно з прогнозованими.

В Україні ситуація із захворюваністю на коронавірус наразі стабільна, та МОЗ зазначає, що у країні низькі показники тестування.

– Фактично, Covid-19 виявляється вже на етапі, коли людина потребує госпіталізації. Тобто ми бачимо, що за тиждень у нас госпіталізована майже така ж кількість пацієнтів, як і загалом виявлених випадків, — розповів Кузін.

Водночас зараз на захворюваність впливає сезонність. Люди більше часу проводять на свіжому повітрі, а відповідно, інфікування стається рідше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: hromadske

вакцинація
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-16 18:32:35