Україна і світ

Цивільне судно із зерном не могло бути причетним до атаки на Чорноморський флот РФ – ООН

У понеділок, 31 жовтня, ООН спростувала заяву Росії про нібито причетність цивільного судна з українським зерном до атаки на Чорноморський флот РФ.

Про це повідомляє AFP.

Так, голова гуманітарної агенції ООН Мартін Гріффітс заявив Раді Безпеки в Нью-Йорку, що таких кораблів навіть не було в безпечній зоні морського коридору в Чорному морі, коли Росія заявила про напад.

– Жодне судно не повідомило про інцидент у вихідні. Коридор – це просто лінії на карті: коли ініціативних судів немає у цьому районі, коридор не має особливого статусу. Він не забезпечує ні прикриття, ні захисту для наступальних чи оборонних бойових дій, – зазначив Гріффітс.

Нагадаємо, Москва заявила, що припиняє свою участь у чорноморській зерновій ініціативі за посередництва ООН. Як причину вона вказала, що її Чорноморський флот у тимчасово окупованому Криму зазнав атаки безпілотника. Кремль намагається звинуватити в атаці Україну, проте не може надати доказів своїх слів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міноборони Росії заявило, що один із безпілотників міг бути запущений “з борту одного з цивільних суден, зафрахтованих Києвом або його західними господарями для експорту сільськогосподарської продукції з морських портів України”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-31 23:24:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин