Україна і світ

Ці шматки краще викинути: які частини курки вважаються найшкідливішими

Фото: Depositphotos

Як стверджують експерти, хоча курка дешева і її часто готують на кухні, не всі її частини безпечні для вживання в їжу. Причому термічна обробка не завжди гарантує знищення потенційних паразитів.

Заховані паразити

– Універсальність курки робить її гарною основою для супу або для окремої страви. Однак не всі частини курки однаково корисні та безпечні для вживання в їжу. Деякі з них токсичні та можуть містити паразитів, – ідеться в повідомленні.

Хоча може здатися, що в бульйон можна додавати практично будь-яку частину курки, насправді все інакше. Деякі частини курки можуть містити стійких до тепла паразитів, і навіть правильна термічна обробка не гарантує, що страва буде безпечною.

Тим часом вживання м’яса, що містить паразитів, або страв, приготованих із такого м’яса, може призвести до серйозних наслідків для здоров’я, як-от отруєння, блювота, болі в животі, розлади шлунка або діарея.

Шкідливі частини курки

Експерти стверджують, що три частини курки непридатні для вживання в їжу: голова, легені та хвіст.

Голова може містити безліч токсинів, а легені часто є розсадником паразитів і бактерій. Аналогічна ситуація стосується хвоста (огузка), який розташований близько до видільної системи домашньої птиці.

Джерело: Pulse

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-03-07 14:44:00