Львівський портал

Чотирьох військових з Яворівщини посмертно нагородили орденами

Чотирьох військовослужбовців з Яворівщини посмертно відзначили орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня та орденом «За мужність» III ступеня. Про це повідомив голова Яворівської районної державної адміністрації Ярослав Коминський.

Указом президента України «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом «За мужність» III:

Венгер Андрій Олександрович

Народився Андрій Олександрович у селі Шегині. Проходив строкову службу у лавах ЗСУ у частині А1414. Вже з 26 квітня 2022 року поповнив ряди ЗСУ. Служив у 10 Окремо Гірсько Штурмовій Бригаді «Едельвейс».

Виконуючи чергове бойове завдання, на позачерговому штурмі Андрій Венгер загинув в районі населеного пункту Берестове, Бахмутського району Донецької області.

Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий Хрест» захисник отримав 29 вересня 2023 року.

Хоміць Віталій Михайлович

Віталій Михайлович народився в селі Княжий Міст Судововишнянської громади. Під час повномасштабної війни чоловік захищав Батьківщину в складі Збройних Сил України. Службу проходив у 49 окремому стрілецькому батальйоні «Карпатська Січ» (в/ч А4599).

Обіймав посаду стрільця-помічника гранатометника. Сержант Віталій Хоміць, позивний Вітик, загинув 3 січня 2024 року поблизу селі Макіївка, що у Сватівському районі Луганщини.

Виконуючи бойове завдання з утримання позицій, зазнав смертельних поранень.

Васько Зеновій Ярославович

Народився Зеновій Ярославович 15 травня 1973 року у селі Поріччя Івано-Франківської громади. Головний сержант 63 ОМБр, Зеновій був справжнім патріотом, справжнім бійцем. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських агресорів, він взяв до рук зброю і став на захист рідної української землі.

Загинув захисник 20 серпня 2022 року в результаті важких поранень отриманих під час ворожого артилерійського та мінометного обстрілу при відсічі збройної агресії.

Указом Президента України №136/2024 «Про відзначення державними нагородами України» від 29 лютого 2024 року за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом «Богдана Хмельницького» III ступеня:

Степаняк Степан Романович

Народився Степан Романови 9 січня 1990 року в с. Берегове, Мостиської громади. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України Степан не зміг стояти осторонь і пішов захищати рідну землю від ворога.

Був добрим та щирим, любив свою родину. Мріяв про щасливу долю для сина. Відданий військовій присязі та українському народу, мужньо виконуючи військовий обов’язок, 6 грудня 2023 року поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області, загинув командир гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти військової частини А3892

Нагороди вручили рідним загиблих захисників. Вічна пам’ять і вічна слава Героям!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-12 10:43:40