Чому кабачки корисні для здоров’я – сімейний лікар
Сімейний лікар, терапевт Людмила Сердюк у коментарі Фактам ICTV розповіла, чим корисні для здоров’я кабачки.
– Перш за все, кабачок, завдяки своїм антиалергенним властивостям і низькому вмісту цукру, чудовий продукт для профілактики набряків, розладів травлення, – пояснила лікарка.
За словами медика, кабачки чудово справляються із завданням регуляції водного обміну, оскільки в 100 г овоча міститься 93 г води.
Лікарка відзначила і високий вміст вітаміну С в кабачках – майже третина денної норми цього надзвичайно важливого мікроелемента, який захищає клітини мозку від пошкодження.
Крім вітаміну С, кабачки – джерело вітамінів А, групи В, Е і РР, а також мінералів, зокрема, калію, заліза, кальцію, фосфору і магнію.
Людмила Сердюк рекомендує влітку, у сезон кабачків, використовувати їх замість традиційних гарнірів, таких як паста і картопля.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-16 15:44:51