Україна і світ
Чкмерулі: рецепт на сковороді
Чкмерулі – це традиційна грузинська страва, яка підкорює ніжним смаком смаженої курки в ароматному вершково-часниковому соусі. А походить чкмерулі саме з грузинського регіону Рача, в якому особливо цінують ситні, насичені смаком страви, які дарують справжнє гастрономічне задоволення.
Як приготувати чкмерулі на сковороді в домашніх умовах легко і просто – читайте в матеріалі.
Чкмерулі: рецепт на сковороді
У традиційних рецептах іноді використовують молоко замість вершків, але вершки надають страві більш насиченого смаку та кремової текстури.
Інгредієнти:
- курка – 800 г
- вершкове масло – 50 г
- вершки 20% – 200 мл
- кінза – 1 пучок
- часник – 4-5 зубчиків
- хмелі-сунелі – до смаку
- сіль, перець – до смаку
Чкмерулі: покроковий рецепт на сковороді
- Візьміть невелику курку, промийте та обсушіть. Розріжте тушку вздовж грудки, розкладіть її як книжку, накрийте плівкою і злегка відбийте з обох боків. Посоліть і поперчіть.
- На сковороді розігрійте вершкове масло. Покладіть курку спинкою вниз. Щоб вона рівномірно просмажилася, накрийте її пласкою тарілкою і покладіть зверху вантаж, наприклад каструльку з водою. Смажте курку під гнітом близько 15 хвилин з одного боку на середньому вогні.
- Коли курка підрум’яниться, обережно переверніть її, встановіть гніт знову і смажте ще 10 хвилин. Потім зменште вогонь і доведіть до готовності, перевертаючи курку кожні 10 хвилин, поки філе не буде повністю пропечене, а сік не стане прозорим (загалом приблизно 20-25 хвилин).
- Для вершкового соусу дрібно наріжте кінзу. Додайте до зелені пропущений через прес часник. Змішайте їх із сіллю, перцем та хмелі-сунелі. Влийте вершки і трохи води. Ретельно перемішайте.
- Залийте обсмажену курку вершковим соусом. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин, перевертаючи курку один раз, щоб вона добре просочилося соусом.
Чкмерулі подавайте в гарячім з лавашем та свіжими овочами. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-14 17:44:00