Україна і світ

Чиновники у москві вимагають від власників хостелів і готелів передавати дані про чоловіків, які там зупиняються

Ілюстративне фото

Про це повідомляє Служба зовнішньої розвідки України.

У росії, зокрема «в москві, чиновники вимагають від власників хостелів і готелів передавати дані про чоловіків від 18 до 55 років, які там зупиняються. Дані про постояльців збираються «з метою виявлення громадян, які не виконують військовий обов’язок». Інформацію, яку вони вимагають: повне ім’я, рік народження, паспортні дані та адреса реєстрації. За перешкоджання роботі військкомат грозить відповідальністю «відповідно до законодавства рф», – йдеться в повідомленні.

Крім того повідомляється, що російські підприємці песимістично ставляться до перспектив свого бізнесу і власного життя. Зокрема, олег сисуєв, президент і голова ради директорів «альфа-банку» каже: «Найнеприємніше, що життя почало підкидати великі сюрпризи, і переважно негативні. Горизонт мого особистого планування став не більше тижня. Не знаю хто, Бог чи хтось ще, але там, на небі, дуже багато і постійно сміється з приводу наших планів».

олег сирота, власник «істрінської сироварні»: «Поки важко, мобілізують співробітників, залишилася лише половина трактористів. Після 21 вересня падає попит (на продукцію), до того ж, банки стали закривати кредитні ліміти, побоюючись, що керівник фермерського господарства може потрапити під часткову мобілізацію. І це фактично означає банкрутство».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

лев амбіндер, президент русфонду: «Сьогодні мало хто знає, що буде завтра, а від нас взагалі майже нічого не залежить. Тож який горизонт, яке планування?».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-17 06:04:41