Україна і світ

Чим загустити сметанний крем: найкращі варіанти в домашніх умовах


Сметанний крем – це класичний і надзвичайно смачний десертний соус, який може перетворити будь-яку випічку на справжню смакоту. Його ніжний смак і неповторний аромат завоювали серця кулінарів та гурманів у всьому світі.

Такий крем підходить і для тортів, і для рулетів і для дрібної солодкої випічки. Але іноді його консистенція може підвести.

Чим загустити сметанний крем, якщо сметана рідка? Варіантів безліч!

Якщо крем вийшов рідким, не панікуйте! Ми розкажемо, як виправити ситуацію та навіть зробити його ще кращим та смачнішим.

Передусім варто звернути увагу на якість сметани. Якщо ви використовуєте продукт низької якості з багатьма добавками, ймовірно, крем не вийде таким густим, як потрібно.

Також жирність відіграє важливу роль: якщо вона нижче 25%, він залишиться рідким.

Що додати до крему зі сметани, щоб він загус, дієві поради та рецепти – читайте нижче.

Що можна використовувати замість загущувача для сметани

Щоб покращити консистенцію, варто використовувати правильний загусник. Наприклад, для сметани з низьким вмістом жиру можна використовувати крохмаль або борошно. Просто додайте вибраний продукт до сметани і ретельно збийте міксером.

Інша причина рідкості крему – неправильний вибір цукру. Він може розріджувати крем, тому краще використовувати цукрову пудру. Якщо у вас тільки цукор, варто його попередньо перемолоти в кавомолці.

Не забувайте про температуру інгредієнтів: сметана або вершки повинні бути охолодженими. Інакше крем може вийти рідким, навіть якщо ви правильно використовуєте згущувачі.

Як виправити рідкий сметанний крем: перевірений рецепт

Загальна порада: якщо у вас є сметана з низьким вмістом жиру, можете спробувати відцідити її через марлю та залишити у холодильнику на 2-3 години.

Що можна додати до крему для загустіння

  • Додайте один із таких загусників: крохмаль, борошно, желатин або кисломолочний сир.
  • Пропорції на 500 г сметани: крохмаль – 20 г; борошно пшеничне вищого ґатунку – 25-30 г; желатин (попередньо розведений у теплій воді) – 15 г; кисломолочний сир – 200 г.
  • Ретельно збийте міксером, доки він не почне густіти.
  • Сметанний крем помістіть у холодильник на 20-30 хвилин.

Тепер він готовий до використання. Насолоджуйтеся його ніжністю та смаком, прикрашаючи ним улюблені десерти.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-31 17:45:00