Україна і світ

Чи зможуть ракети Taurus знищити Кримський міст – пояснює військовий експерт

Для ураження Кримського мосту потрібна велика кількість крилатих і балістичних ракет, а також безпілотників. Після цього потрібно забезпечити унеможливлення ремонту цього незаконного об’єкта, що з’єднує тимчасово окупований Крим з Росією.

Про це ведучому телемарафону Єдині новини Вадиму Карп’яку розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник.

Наслідки падіння Кримського мосту

За словами експерта, 90% усього, що росіяни завозять в Крим, проходить через Керченський міст.

Зараз дивляться

– Крим зараз найбільш збройовий хаб у частині того, що стосується планети Земля. Він металізований. Там насичено неймовірно багато всього. Через Чонгарський перешийок забезпечується південний плацдарм (росіян, – Ред.) і якби ми зуміли обрізати, перш за все, залізничну вітку, бо вона головна, то за якийсь час південний плацдарм точно би почав задихатись, – вважає експерт.

Таким чином українські війська змогли б вийти на Молочний лиман у Запорізькій області, щоб потім закріпитись там.

– Перерізання сухопутного коридору до Криму це, ймовірно, стратегічне завдання. Воно дуже важливе. Для нас, в якійсь перспективі, це був би успіх стратегічно порядку. Міст треба валити, – каже він.

Чи ефективні ракети Taurus проти Кримського мосту

Також Петро Черник прокоментував скандал із німецькими військовими, розмову яких прослуховували російські шпигуни. В розмові високопоставлені військові з Військово-повітряних сил Німеччини, зокрема, обговорювали завдання ударів ракетами Taurus по Кримському мосту.

На думку експерта Черника, питання ефективності ракет Taurus проти мосту є “дуже перегрітою темою”.

– Так, це хороший аналог Storm Shadow, має дещо іншу комплектацію бойової частини. Якщо Storm Shadow, умовно, зробить дірку в Кримському мості, то Taurus точно рознесе секцію. Але, щоб міст по-справжньому перестав бути функціональним, має бути змішаний, масований ракетний удар: крилатими ракетами, балістичними ракетами і велика кількість безпілотників, – вважає військовий експерт.

Водночас кількість українських озброєнь при атаці на Кримський міст має бути значною, оскільки частину з них зіб’ють, частину з них відхилять засобами радіолокаційної боротьби.

– Міст має упасти не на одну, а на кілька секцій. Хоча б на кілька десятків метрів. І найголовніше – взяти під вогневий контроль його ремонт. А з цим може впоратись лише велика кількість далекобійних ракет. Тому 25-30 ракет Taurus погоди не зроблять. Німці мають всього 125 на озброєнні. Не вірю в те, що більш ніж два десятки нам зможуть передати, – каже Черник.

На його думку, ефективнішими у питанні ураження мосту можуть бути балістичні ракети ATACMS.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-06 15:05:08

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин