Україна і світ

Чи скасують комендантську годину в столиці на Новий рік – відповідь Київради

У Києві не планують масштабних святкувань на Новий рік через повномасштабну війну в Україну. Зокрема, у столиці діє комендантська година з 23:00 до 5:00.

– Режим комендантської години діятиме, тому не буде ніяких великих святкувань Нового року і Різдва у столиці, – заявив секретар Київради Володимир Бондаренко в ефірі українського телеканалу.

Проте нещодавно на Софійській площі запалили головну ялинку країни, щоб підтримати святковий дух у Києві, зазначає він. На думку Бондаренка, настрій свята у столиці з’являється, попри повномасштабну війну.

– 19 грудня на Софійській площі засвітилася головна ялинка України, наскільки це можливо в умовах дефіциту електрики. На новорічні свята масштабних святкувань не планується, – повідомляє він.

Секретар Київради зазначає, що адміністративні райони столиці встановлюють свої новорічні ялинки, які також не сяятимуть.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас бізнес встановлює свої ялинки, а деякі громадяни прикрашають ялинки в парках і скверах, тому Росії не вдасться вкрасти свята в українців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-22 14:27:50