Україна і світ

Чи потрібно змивати сироватку для обличчя – відповідь косметолога Нужно ли смывать сыворотку для лица – ответ косметолога

Використання косметики з активними інгредієнтами стало невід’ємною частиною щоденної рутини. Один з таких засобів —  сироватка. Але багатьох цікавить, чи потрібно змивати сироватку для обличчя? Про правила догляду за шкірою та особливості використання сироватки для обличчя – у матеріалі Факти ICTV.

Що таке сироватка

Сироватка — це засіб, який зазвичай містить вищу концентрацію активних інгредієнтів порівняно з іншими продуктами. Зазвичай це вітаміни А та Е, гіалуронова чи натуральні фруктові кислоти або рослинні екстракти, деякі з них здатні посилювати вироблення колагену, важливого білка, відповідального за підтримку еластичності та пружності.

Спеціально розроблена формула кожної сироватки для обличчя дбайливо працює, щоб  проникати на різні рівні шкіри.

Зараз дивляться

Це дозволяє активним інгредієнтам діяти цілеспрямовано: сироватки на водній основі зволожують епідерміс, тоді як на масляній або гелевій основі живлять більш глибокі шари.

Завдяки цьому поліпшується тургор шкіри, зменшуються зморшки, шкіра стає більш м’якою, а обличчя виглядає свіжим і доглянутим. Крім того, регулярне застосування сироватки захищає від пігментних плям, шрамів, вугрів та опіків.

Чи потрібно змивати сироватку для обличчя

Щоб досягти бажаного ефекту, запам’ятайте просте правило: сироватку для обличчя треба наносити після ретельного очищення і тонізації шкіри від забруднення, надлишків жиру та інших засобів догляду як-от міцелярна вода чи молочко.

Тож на запитання – чи потрібно змивати сироватку для обличчя перед кремом – косметологи дають негативну відповідь, адже інакше шкіра не вбере активні інгредієнти.

Джерело: Neutriherbs

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-19 14:45:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин