Україна і світ

Чи потрібно промивати гречку до та після варіння: все, що треба знати


Гречка – одна з найпопулярніших і корисних круп. Її люблять за простоту приготування, поживність і багатий смак. Але багато хто задається питанням: чи потрібно промивати гречку перед варінням, а можливо, навіть після. Розберімося разом!

Гречана крупа багата на залізо, магній, та вітаміни групи B, що робить її ідеальним продуктом для тих, хто слідкує за здоров’ям. А ще гречка також не містить глютену, тому її можуть споживати люди з целіакією чи ті, хто дотримується безглютенової дієти.

Чи потрібно промивати гречку сиру

Зазвичай ми купуємо гречку в магазині, а вона, як відомо, проходить попередню обробку. Але це не означає, що її не потрібно промивати. На поверхні крупи можуть залишитися дрібні часточки сміття, пил чи залишки оболонки.

Зараз дивляться

Як правильно промивати гречку

Просто насипте крупу в глибоку миску чи каструлю та промийте її, постійно перемішуючи, холодною водою. Вода спочатку буде мутнуватою, це є нормою.

Промивайте гречку допоки вода не стане прозорою. Потім можна переходити до варіння.

Чи потрібно промивати гречку після варіння

При правильному дотриманні пропорцій крупи та води, гречку після варіння промивати не потрібно. Вона вийде ідеальною – розсипчастою, м’якою, та ароматною.

Просто зніміть гречану кашу з вогню і дайте їй настоятися під кришкою кілька хвилин.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Класичне співвідношення для варіння гречки – 1 склянка гречаної крупи на 2 склянки води. Час приготування після закипання води – 15-20 хвилин.

Окрім промивання, важливо звернути увагу на якість крупи. Якщо ви бачите у пакеті з гречкою багато темних чи білих зерен, це може вказувати на низьку якість продукту або неправильні умови зберігання. Краще віддати перевагу крупі, яка має рівний і однорідний колір.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 19:21:52