Чи потрібно чистити печериці та як це робити: усе, що треба знати
Печериці додають стравам особливого смаку та аромату, а також багаті на поживні речовини. Багато хто цікавиться, чи потрібно чистити печериці перед приготуванням і як правильно це робити. У матеріалі нижче розкриваємо усі секрети.
Чи потрібно чистити печериці
Відповідь на це запитання залежить лише від їхнього зовнішнього вигляду.
У більшості випадків, особливо коли ми купуємо печериці у магазині, їх достатньо просто гарно промити холодною водою. Потім подивитись, щоб не залишилося шматочків грунту, протерти паперовим рушником чи викласти на рушник і обсушити.
Однак є ситуації, коли печериці треба чистити. Коли це треба робити?
- Якщо печериці сильно забруднені землею або мають залишки субстрату, на якому вони росли.
- Якщо гриби вже не зовсім свіжі, на їхній поверхні можуть утворитися темні плями або слиз.
- У деяких рецептах, де гриби використовуються у сирому вигляді або тонко нарізані, чищення від шкірки може бути корисним для покращення вигляду та текстури.
Як правильно чистити печериці
Підготуйте все необхідне: печериці, ніж (бажано керамічний), воду та чистий рушник.
Керамічні ножі не піддаються корозії, їх не потрібно точити. Це особливо важливо та корисно під час роботи з грибами, овочами та фруктами. Такий ніж не окислює їх. А ще керамічний ніж дуже гострий, що забезпечує зручне, тонке та акуратне нарізання.
Чистимо печериці правильно:
- Гриби гарно, але не притискаючи, промиваємо холодною водою. Важливо не замочувати гриби, оскільки вони можуть увібрати вологу та стати водянистими.
- Ножем зрізаємо темні цятки, бруд, який зазвичай залишається на ніжках. Якщо ніжки грибів сильно забруднені, їх краще відрізати.
- Потім за необхідності зняти ножем шкірку з капелюшків.
- Після чищення гриби ще раз швидко промити і обсушити за допомогою паперового рушника.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-21 16:23:00