Україна і світ

Чи підуть діти до школи у 2022 – головні умови

В регіонах України, де не ведуться бойові дії, навчання у школах з 1 вересня має розпочатися в очному режимі.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив керівник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міносвіти Юрій Кононенко.

– Ми зараз повинні створити всі необхідні умови, для того щоб там, де не ведуться бойові дії та є обладнані бомбосховища чи укриття, діти могли піти в школу і вчитися під керівництвом вчителів. З початку пандемії та російської агресії проти України дуже багато часу діти проводили онлайн. Звичайно, для системи загальної середньої освіти це не дуже добре, – сказав він.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ухвалювати рішення щодо формату роботи навчального закладу буде спеціальна комісія, у складі якої обов’язково будуть фахівці ДСНС. Вони зможуть кваліфіковано оцінити, чи виконані всі норми щодо облаштування бомбосховища або укриття.

– У зв’язку із ситуацією не виключено, що в деяких школах доведеться організувати навчання в кілька змін, тому що укриття може бути розраховане на певну кількість осіб. Тоді керівництво школи разом з військовою адміністрацією повинні визначити, яким чином діти будуть вчитися в ту чи іншу зміну – для того щоб у разі небезпеки вони могли спуститися в укриття, – додав Кононенко.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-12 16:33:14