Україна і світ

Чи оголосить Путін загальну мобілізацію в РФ – пояснює експерт

Для того, щоб в Росії оголосили загальну мобілізацію, передусім потрібно назвати повномасштабне вторгнення в Україну не “спеціальною військовою операцією”, а реальною війною.

Про це в ефірі телемарафону Freedom повідомив військовий експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

– Напевно, для того, щоб оголошувати мобілізацію, спочатку потрібно не боятися назвати війну війною. А я хочу нагадати, що в Росії запроваджена кримінальна відповідальність за заперечення успіхів так званої спецоперації і за те, щоб називати її війною.

Тому, я думаю, що загальну мобілізацію не будуть оголошувати. Адже це спричинить ще більші соціально-економічні потрясіння в Росії, – пояснив експерт.


Також Олександр Мусієнко нагадав: щойно жителі Санкт-Петербурга і Москви почали отримувати повістки для начебто перевірки даних військовозобовязаних, депутати муніципальних рад цих міст підписали колективне звернення до Держдуми РФ.

Вони вимагали від президента Росії Володимира Путіна піти у відставку і звинувачували його у державній зраді. На думку Мусієнка, однією з причин, чому так сталося, були саме спроби проводити приховану мобілізацію у великих містах.

Нагадаємо, 8 вересня у Санкт-Петербурзі депутати закликали Думу РФ висунути обвинувачення у державній зраді проти Володимира Путіна через розв’язану ним війну проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

14 вересня стало відомо, що услід за пітерськими та московськими вже десятки муніципальних депутатів у різних містах Росії вимагають усунення російського диктатора з посади президента країни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 16:15:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин