Україна і світ

Чи можна схуднути, якщо їсти банани: пояснення дієтологів


Банани – один із найпопулярніших доступних і поживнтх фруктів у світ. Але чи можна їх вживати тим, хто прагне схуднути?

Лікарі кажуть, що банани можуть стати частиною здорової дієти для зниження ваги за однієї умови. Якої саме – на Фактах ICTV.

Властивості бананів

Вони багаті на клітковину, вітаміни та мінерали, зокрема калій, вітамін B6 і вітамін C. Калорійність одного банана у середньому складає лише 105 ккал.

Зараз дивляться

Клітковина є особливо корисною для тих, хто намагається схуднути, оскільки вона забезпечує тривале відчуття ситості, допомагаючи зменшити загальне споживання калорій.

Вплив бананів на шлунково-кишковий тракт

Що робить фрукт ще більш унікальним, так це його вплив на травну систему. Вони також запобігають закрепам і підтримують здоров’я кишківника  (особливо незрілі банани) завдяки вмісту резистентного крохмалю, який діє як пребиотик, стимулюючи кількість корисних бактерій.

Речовина також допомагає контролювати рівень цукру в крові та апетит. До речі, ці фрукти просто ідеальні для людей з діабетом, а також тих, хто страждає на гастрит або виразку.

Діючи як природний антацид, банан знижує кислотність шлункового соку та полегшує стан при печії.

Кількість фруктів на дієті

Шазія Аллараха  застерігає, що надмірне споживання бананів може призвести до надлишку калорій, що може завадити процесу схуднення. Оптимальний варіант  – один-два банани на день.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: MedicineNet

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 12:08:05