Україна і світ

Чи можливий обмін представників УПЦ МП на полонених українців – відповідь Лубінця

Україна готова розглядати будь-які варіанти задля повернення своїх громадян, проте в рамках обміну з Росією йдеться лише про військових, наголосив омбудсмен Дмитро Лубінець, відповідаючи на питання щодо можливості обміну представників УПЦ МП.

– Я не хотів би загострювати питання саме на представниках церкви. Можу сказати, що будь-який громадянин РФ, який цікавить російську владу, ми готові розглядати будь-які варіанти повернення їх на територію Росії задля повернення наших героїв. Проте ми можемо міняти тільки військовополонених, – сказав він.

За його словами, цивільних осіб Україна може тільки відпускати в рамках якихось взаємних зобов’язань, або ж після засудження відправляти їх на територію РФ для відбування покарання.

– Для нас дуже важливо, по-перше, знайти юридичні підстави. І вони у нас є. При чому різні варіанти. І друге: так, ми готові це робити, – додав він.

2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

А СБУ продовжує проводити санкціоновані обшуки на об’єктах УПЦ Московського патріархату у всіх областях України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-10 16:25:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин