Україна і світ

Чи може Росія піти у новий великий наступ та на яких напрямках активізується – прогноз Тома Купера

Російських угруповань у Білорусі недостатньо аби РФ могла піти у новий наступ на Київ та інші міста у лютому.

Про це в ефірі Єдиних новин заявив військовий експерт Том Купер.

– Принаймні раз на тиждень з’являються повідомлення про те, що додаткові російські війська перекидають в Білорусь. Там десь 13-15 тисяч. Я вбачаю, що цього мало, аби щось зробити. Ймовірно, їх відправили до Білорусі, аби ЗС Білорусі допомогли їм бути натренованими, натренувати резервістів, зокрема, ментально, – розповідає він.

Крім того, він вважає, що РФ робить це задля тиску на Україну, аби змушувати ЗСУ утримувати їх збройні угруповання.

– Я думаю, що їх десь 5 (угруповань РФ, – Ред.) вздовж кордону з Білоруссю. Замість того, аби їх відправили на поле бою на Донбас. Це найважливіший момент, – додає він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також експерт зазначив, що російські війська втратили свої наступальні можливості, а це означає, що вони зазнали дуже важких втрат.

– Їх найкращі війська та їх найкраще озброєння не змогли прорватися через українську лінію фронту і увійти вглиб контрольованих Україною територій. Найбільше, що вони можуть робити, це те, що вони роблять зараз у Бахмуті, відправляючи хвилю за хвилею піхоту за підтримки артилерії. Я маю на увазі танки, які використовують, як самохідну артилерію. Росіяни зазнали таких втрат у танках, що вони зараз не можуть використовувати їх за призначенням, – говорить він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-12 21:44:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин