Україна і світ

Чи допоможе одночасний прийом мелатоніну та магнію краще спати – пояснення лікарів

Ті, хто часто страждає на безсоння, інколи одночасно приймають мелатонін і магній. Та чи насправді це допомагає? Медики надали рекомендації щодо правильного використання пігулок, які покращують якість сну.

Як подолати безсоння

За статистикою, приблизно кожна третя доросла людина має періодичні напади безсоння. Подолати цю проблему можна у різний спосіб, наприклад, за допомогою мелатоніну — гормону, який виробляється мозком у відповідь на темряву та регулює внутрішній годинник. Або магнію, популярного засобу для поліпшення якості сну.

Дефіцит магнію може виникати у тих, хто не отримує мінерал з продуктів, що його містять.  І дійсно, приймати магній додатково дуже корисно для зниження діастолічного артеріального тиску у людей похилого віку.

Зараз дивляться

— Магній справді впливає на рівень мелатоніну та його синтез в організмі, — каже Марі ван дер Мерве, координаторка програми прикладної фізіології та харчування в університеті Мемфіса.

Однак вона вважає, що хоча й мелатонін дійсно допомагає деяким людям налагодити графік сну, навряд чи він виправить більш серйозні розлади, пов’язані з діабетом, серцево-судинними захворюваннями, депресією та іншими захворюваннями.

З нею погоджується колега, директорка відділу клінічного харчування Mount Sinai West Катріна Хартог. Та додає, що по-перше, наразі немає жодних наукових доказів про те, що одночасний прийом магнію та мелатоніну сприяє якісному сну.

По-друге, є ліки, які можуть взаємодіяти з добавками магнію. Наприклад, деякі антибіотики чи препарати проти остеопорозу.

Крім того, має значення час, коли препарат діє найефективніше.

— Мелатонін має підвищуватися вночі, тому вам потрібно приймати його у певний час протягом дня. Якщо ви пити мелатонін вранці, ви псуєте внутрішній годинник, — пояснює експертка.

За її словами, лише лікар може допомогти визначити найкращий час доби для прийому магнію та мелатоніну. Тож радить проконсультуватися з фахівцем, перш ніж ковтати пігулки та усвідомлювати, що це не снодійне.

Джерело: Health

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-12 13:33:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин