Чевапчичі в беконі в духовці та на сковороді: рецепт смачного фаршу в беконі
Чевапчичі – це страва, яка прийшла до нас із Балкан, але швидко здобула популярність завдяки простоті приготування та неймовірному смаку.
Що таке чевапчичі – це маленькі довгасті ковбаски, які традиційно готують із фаршу. Їх можна приготувати зі свинини, яловичини чи курятини.
Фарш в беконі в духовці чи на сковороді до вподоби усім, хто куштував! Отже, розповідаємо, як правильно приготувати чевапчичі в беконі та що додати у фарш для смаку та аромату.
Чевапчичі в беконі в духовці: рецепт
Нам, українцям, до вподоби саме чевапчичі з курячого фаршу. Додавання бекону надає страві особливого смаку й захищає фарш від пересихання під час приготування.
Інгредієнти:
- курячий фарш – 500 г (приблизно 10-12 ковбасок)
- цибулина – 1 шт.
- вода – 1 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- скибочки бекону: 10-12 (по одній на кожну ковбаску)
Приготування:
- До фаршу додайте натерту чи збиту в блендері цибулю, сіль та перець, перемішайте. Влийте воду і ще раз перемішайте.
- Помістить фарш у холодильник на 20-30 хвилин.
- Сформуйте з фаршу невеликі ковбаски довжиною 7-10 см.
- Кожну ковбаску загорніть у скибочку бекону.
- Деко застеліть пергаментом і викладіть фарш в беконі швом вниз. Це означає, що сторона, де бекон закінчується, має лежати на пергаменті. Так бекон не розкрутиться під час запікання.
- Запікайте чевапчичі в духовці за 190 градусів близько 20-25 хвилин, поки бекон не стане рум’яним. Для додаткової хрусткої скоринки можна увімкнути режим гриля за 3-5 хвилин до закінчення запікання.
Чевапчичі в беконі на сковороді
Чевапчичі в беконі на сковороді готуються швидко й просто.
Інгредієнти:
- готові чевапчичі в беконі
- олія – для смаження
Приготування:
- У сковороді розігрійте олію та викладіть вироби швом в низ.
- Чевапчичі в беконі скільки смажити – смажимо на середньому вогні, періодично перевертаючи, близько 8-10 хвилин.
Щоб фарш добре просмажився, можна потім накрити сковороду кришкою і потушкувати ще 2-3 хвилини.
Як готувати заморожені чевапчичі в беконі
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Заморожені чевапчичі готують без попереднього розморожування:
- У духовці: збільште час запікання на 7 хвилин.
- На сковороді: смажте на повільному вогні під кришкою до повного приготування.
Подайте чевапчичі з соусом до вашого смаку та овочевим салатом.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-05 10:40:00