Україна і світ

Чевапчичі в беконі в духовці та на сковороді: рецепт смачного фаршу в беконі


Чевапчичі – це страва, яка прийшла до нас із Балкан, але швидко здобула популярність завдяки простоті приготування та неймовірному смаку.

Що таке чевапчичі – це маленькі довгасті ковбаски, які традиційно готують із фаршу. Їх можна приготувати зі свинини, яловичини чи курятини.

Фарш в беконі в духовці чи на сковороді до вподоби усім, хто куштував! Отже, розповідаємо, як правильно приготувати чевапчичі в беконі та що додати у фарш для смаку та аромату.

Чевапчичі в беконі в духовці: рецепт

Нам, українцям, до вподоби саме чевапчичі з курячого фаршу. Додавання бекону надає страві особливого смаку й захищає фарш від пересихання під час приготування.

Інгредієнти:

  • курячий фарш – 500 г (приблизно 10-12 ковбасок)
  • цибулина – 1 шт.
  • вода – 1 ст. л.
  • сіль, перець – до смаку
  • скибочки бекону: 10-12 (по одній на кожну ковбаску)

Приготування:

  1. До фаршу додайте натерту чи збиту в блендері цибулю, сіль та перець, перемішайте. Влийте воду і ще раз перемішайте.
  2. Помістить фарш у холодильник на 20-30 хвилин.
  3. Сформуйте з фаршу невеликі ковбаски довжиною 7-10 см.
  4. Кожну ковбаску загорніть у скибочку бекону.
  5. Деко застеліть пергаментом і викладіть фарш в беконі швом вниз. Це означає, що сторона, де бекон закінчується, має лежати на пергаменті. Так бекон не розкрутиться під час запікання.
  6. Запікайте чевапчичі в духовці за 190 градусів близько 20-25 хвилин, поки бекон не стане рум’яним. Для додаткової хрусткої скоринки можна увімкнути режим гриля за 3-5 хвилин до закінчення запікання.

Чевапчичі в беконі на сковороді

Чевапчичі в беконі на сковороді готуються швидко й просто.

Інгредієнти:

  • готові чевапчичі в беконі
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. У сковороді розігрійте олію та викладіть вироби швом в низ.
  2. Чевапчичі в беконі скільки смажити – смажимо на середньому вогні, періодично перевертаючи, близько 8-10 хвилин.

Щоб фарш добре просмажився, можна потім накрити сковороду кришкою і потушкувати ще 2-3 хвилини.

Як готувати заморожені чевапчичі в беконі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Заморожені чевапчичі готують без попереднього розморожування:

  • У духовці: збільште час запікання на 7 хвилин.
  • На сковороді: смажте на повільному вогні під кришкою до повного приготування.

Подайте чевапчичі з соусом до вашого смаку та овочевим салатом.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-05 10:40:00