Львівський портал

Червоноград на Львівщині таки перейменують: комітет ВР оголосив нову назву

Місто Червоноград на Львівщині перейменують на Шептицький. Відповідне рішення ухвалив парламентський комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Про це повідомив голова підкомітету та нардеп Віталій Безгін.

«Червоноград стане Шептицьким! Комітет рішення ухвалив!», – повідомив Віталій Безгін.

Остаточне рішення щодо перейменування Червонограда нардепи ухвалять під час сесії Верховної Ради.

Перейменування Червонограда здійснюють відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії». Таку ж пропозицію висунув й Український інститут національної пам’яті, оскільки назва цього міста містить російську імперську символіку.

В жовтні минулого року у Червонограді розпочалися консультації з громадськістю щодо перейменування міста. Для проведення консультацій із громадськістю мерія Червонограда утворила спеціальну робочу групу.

Додамо, що публічні дискусії щодо перейменування Червонограда виринають регулярно протягом кількох останніх десятиліть. Досі мешканці не доходили до остаточного порозуміння, серед перепон на цьому шляху – побоювання щодо бюрократичної тяганини, пов’язаної з необхідністю змінювати назву міста у всій документації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-20 17:50:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин