Україна і світ

Черговий стратегічний провал РФ: Воллес про втечу окупантів з Херсону

Втеча російських окупаційних військ з Херсону та правобережжя Дніпра є ще однією стратегічною поразкою РФ у розв’язаній проти України повномасштабній війні.

Про це йдеться в заяві міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса.

– Оголошений Росією відхід з Херсону знаменує для них ще один стратегічний провал, – наголосив він.

Воллес уточнив, що захоплення міста було єдиною стратегічною метою, якої армія РФ змогла досягнути на початку повномасштабного вторгнення в лютому.

– Тепер, коли він також зданий, прості мешканці Росії повинні запитати себе: Навіщо все це було потрібно? – сказано в заяві.

Міністр нагадав, що за час широкомасштабної війни російська армія зазнала великих втрат, а Росія досягнула лише приниження та міжнародної ізоляції.

Воллес додав, що контрнаступ ЗСУ на фронті триватиме, а Велика Британія та міжнародна спільнота продовжать надавати допомогу нашій державі.

– Хоча відступ (військ РФ, – Ред.) і радує, ніхто не збирається недооцінювати загрозу з боку РФ, що зберігається, – підсумував Воллес.

Як відомо, 11 листопада українські військові зайшли до Херсону. Перед цим з міста під натиском Збройних сил України втекли підрозділи російської армії

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними Генерального штабу ЗСУ, звільнення міст і сіл Херсонщини триває. Передові підрозділи ЗСУ подекуди вже дійшли до правого берега Дніпра.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-12 16:40:28