Україна і світ

Чергова дезінформація РФ – МЗС про нібито контрабанду зброї з України до Фінляндії

В українському МЗС прокоментували інформацію про нібито потрапляння зброї з України в руки криміналітету Фінляндії, яка напередодні з’явилася у фінських ЗМІ.

Речник відомства Олег Ніколенко повідомив, що на доручення МЗС українське посольство в Гельсінкі звернулося до фінської поліції задля отримання деталей.

— У відповідь фінська сторона повідомила про відсутність підтвердженої інформації або яких-небудь конкретних фактів поставок контрабандної зброї з України, – повідомив Ніколенко.

Він додав, що під час розмови 31 жовтня посол Фінляндії в Києві Яакко Лехтовірта також не підтвердив оприлюднену в фінських ЗМІ інформацію.

— Вкид новини про нібито контрабанду зброї із України до Фінляндії – чергова російська дезінформація.

В МЗС наголосили, що Росія продовжує докладати зусиль задля дискредитації міжнародної військової допомоги Україні.

Мета такої російської інформаційної операції – викликати в європейців страх щодо того, що зброя, яку їхні уряди передають України для протидії російській агресії, обернеться проти них самих, потрапивши в руки кримінальних елементів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Україна підтримує тісний діалог із міжнародними партнерами в контексті передачі зброї та забезпечення ефективної системи моніторингу її використання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-31 19:17:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин